Македонската поставка на годинешното Венециско биенале (фото)

Вчера (петок, 31 мај 2013 година) во Венеција беше отворен Македонскиот павилјон, на овогодинешното 55-то издание на Венециското биенале.

Македонија е претставена преку Националната галерија на Македонија и уметникот Елпида Хаџи Василева. Куратор на истата е кустосот Ана Франговска, а Национален комесар на македонскиот павилјон, Халиде Палоши.

Ви го претставуваме делото на Хаџи Василева, Silentio Pathologia поставено во изложбениот простор.

You May Also Like