Македонскиот павилјон во Венеција со Silentio Pathologia

Македонскиот павилјон на 55-тото Венециско биенале имаеше одлично отворање, проектот Silentio Pathologia на Елпида Хаџи Василева предизвика неверојатен интерес кај публиката. На отворањето се

Read more

Македонската поставка на годинешното Венециско биенале (фото)

Вчера (петок, 31 мај 2013 година) во Венеција беше отворен Македонскиот павилјон, на овогодинешното 55-то издание на Венециското биенале. Македонија е претставена преку Националната

Read more