Кина со рекорден број корисници на интернет

Според истражување на Кинескиот информациски и интернет центар, бројот на корисниците на интернет во Кина ја надмина бројката од 800 милиони и сега изнесува

Read more

Стартуваше Национална кампања против говорот на омраза на интернет

Денеска (петок, 22 март) во Агенцијата за млади и спорт се одржа прес-конференција на која Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Лазар Поповски

Read more

Хит песна – што ли беше тоа?!

Интернетот во голема мерка придонесе да се види што всушност народот сака. Ова посебно може да се каже кога е музиката во прашање. Македонските

Read more

Џулијан Асанж – човекот кој сонуваше да го уништи светот!

Со цел правилно и сеопфатно да се разбере феноменологијата на веб-порталот Wikileaks кои сили стојат зад истиот, и која е вистинската цел на објавувањето

Read more