Собраниската Комисија за култура со предлог програма за одбележување значајни настани и личности

Меѓу значајни настани и истакнати личности предложени за одбележување во 2019 година се и: 15 години од смртта на претседателот Борис Трајковски, 1150 години

Read more

Разногласие во Комисијата за култура околу критериумите за одбележување годишнини

Седницата на собраниската Комисија за култура е прекината зашто членови не се согласија дали треба на самата седница да се прифатат дополнителни предлози кои

Read more

Доделена државната награда „11 Октомври“ на добитниците за 2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис вчера (четврток, 11

Read more

Обзнанети годинешните добитници на наградата „11 Октомври“

Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври”, во согласност со Законот за државните награди и Правилникот за работа на Одборот, на својата последна

Read more

Јас сум Кока Кола за тебе, брат!

Едно навистина кратко но симпатично видео парче во продукција на Токсикологија. Легендарниот Амди Бајрам, неодамна при обраќањето во македонското Собрание, на колегата Јани Макрадули

Read more