Министерство за култура: Кај драмските и визуелните немало пропусти

За „Златно славејче“ кој не доби буџет за 2019 година, ќе има поддршка, затоа што комисијата нашравила превид за доставената изјава за простор за

Read more

Собраниската Комисија за култура со предлог програма за одбележување значајни настани и личности

Меѓу значајни настани и истакнати личности предложени за одбележување во 2019 година се и: 15 години од смртта на претседателот Борис Трајковски, 1150 години

Read more

Разногласие во Комисијата за култура околу критериумите за одбележување годишнини

Седницата на собраниската Комисија за култура е прекината зашто членови не се согласија дали треба на самата седница да се прифатат дополнителни предлози кои

Read more