Изложба на Марија Светиева

Вечерва (петок 12.04.2019) во 20.30 часот во ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложба на слики од м-р Марија Светиева. За

Read more

Богата програма на репертоарот на Центар за култура – Битола

Концерти со Камерниот оркестар на Битола, гостување на балетот на МОБ, изложби и ревија на македонскиот игран филм ќе доминираат во првото програмско тримесечие

Read more

Концерти на Васил Хаџиманов и Каролина Гочева во Битола

Првата фестивалска вечер (7 декември, петок) на Фестивалот на музика од светот стартува во 20:00 часот со концерт на Васил Хаџиманов бенд во Големата

Read more

Започнува 46-тото издание на „Војдан Чернодрински“

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска утре (петок) 10 јуни, со почеток во 19:00 часот во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп

Read more