Музеј на Град Скопје со изложба во Нови Сад за 70 години постоење

Со изложбата „Скопската тврдина – симбол на градот“ Музејот на град Скопје, по повод 70 години од своето постоење ќе гостува во Музејот на

Read more

Конкурс за изработка на идејно архитектонско-урбанистичко решение за скопското Кале

Отворен КОНКУРС на Музеј на современата уметност – Скопје, Архитектонски факултет – Скопје и Град Скопје – “ROCK“ Проект. Се објавува повик за изработка

Read more

Археолошки истражувања на Кале кај велешкото село Стари Град

На почетокот на септември екипа на Народниот музеј од Велес под раководство на археологот Анита Василкова-Мидоска почна археолошко истражување на Кале кај велешкото село

Read more