Изложба на Родољуб Анастасов во Музеј на град Скопје

Изложба „ВИЗИИ – Глава полна со луѓе“ со најновите дела од реномираниот македонски сликар Родољуб Анастасов во Музејот на град Скопје. Извонредниот портретист од

Read more

На денешен ден: Роден е Родољуб Анастасов

На денешен ден роден е Родољуб Анастасов (Скопје, 25 февруари 1935), еден од најзначајните македонски сликари и еден од првите претставници на енформелот кај

Read more