Изложба „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“ во МАНУ

Изложбата „Од уметничката ризница на Бигорскиот манастир“ денеска (четврток, 8 октомври), на пладне, ќе биде отворена во Ликовниот салон на Македонската академија на науките

Read more

Изложба „Икони од музеј на град Скопје“

На 23 април, вторник, во 20 часот, во просториите на ЈУ Музеј на град Скопје ќе се отвори изложбата Икони од музеј на град

Read more

Се реевидентираат иконите во прилепско

Прилепскиот „Завод и музеј“ годинава интензивно работеше на првата реевиденција на иконите, фрескоживописот и архитектурата на црквите и манастирите во прилепскиот крај. Направена реевиденција

Read more

Изложба на икони во Охрид

Денес (петок,23 ноември) во Охрид, во Галеријата на Куќата на Робевци, ќе биде организирана традиционална изложба на икони на современи зографи. Изложбата е во

Read more

Затворање на изложбата во Утрехт

Во музејот „Катаријнеконвент“ во Утрехт, Холандија, вечерва ќе биде затворена големата изложба „Ненадмината убавина – икони од Македонија“ на која пред холандската јавност во

Read more