Трибина-изложба за Јосиф Михаиловиќ, творецот на модерното Скопје

Во Музеј на Град Скопје вечерва (петок, 15 ноември, 19 часот) ќе се одржи трибина-изложба посветена на човекот кој се смета за основоположник на

Read more

Концерт на класична музика во младите српски солисти Александра Петровиќ и Стеван Каранац

Младите српски солисти Александра Петровиќ и Стеван Каранац заедно со Српскиот камерен оркестар на 12 јануари ќе настапат во црквата „Света Софија“ во организација

Read more