Постојана поставка „Музејот – Кустос на градот“ во МГС

На 24 ноември 2023 година во 19:30 часот, во Музејот на град Скопје ќе се отвори постојаната поставка „Музејот – Кустос на градот“. Изложбата

Read more

Изложба на Родољуб Анастасов во Музеј на град Скопје

Изложба „ВИЗИИ – Глава полна со луѓе“ со најновите дела од реномираниот македонски сликар Родољуб Анастасов во Музејот на град Скопје. Извонредниот портретист од

Read more