Дела од колонијата „Карпино 2018“ изложени во Илинден

Во Домот на култура „Илинден” во општина Илинден денес (среда, 16 јануари) ќе биде отворена изложба на дела создадени на 16. Меѓународна ликовна колонија

Read more

Заврши 16-тата по ред ликовна колонија „Карпино“

Заврши 16-тата Меѓународната ликовна колонија „Карпино“ на која учествуваа 14 уметници од Германија, Украина, Србија, Бугарија, БиХ и од Македонија, кои твореа една недела

Read more