Стариот театар во Струмица ќе се реконструира

Министерот  за култура, Елизабета Канческа – Милевска, денеска (27.5.2011 година) во 17:30 часот во Струмица

Read more

Стартува 13-ти интернационален фестивал на монодрама во Битола

Со 12 изведби од 4 до 8 мај, во Битола ќе се одржи 13-то издание на Интернационалниот фестивал на монодрамата. Питер Тејт од Велика

Read more

Охридско лето ќе се отвори со Трилогиа Романа од Оторино Респиги

На прагот на шестата деценија од постоењето на фестивалот „Охридско лето“, сакам да изјавам дека да се биде дел од тимот кој во минатиот

Read more

Гевгелија и официјално „Град на културата“ за 2011

Преку културната манифестација и оваа година продолжуваме со нашата определба да ја дисперзираме културата до сите делови од земјава

Read more

Дуке Бојаџиев на 16 април во Карнеги Хол

Дуке Бојаџиев ќе го реализира својот проект „Love is the way“ и теми од филмовите „Сенки“ на Милчо Манчевски, „Војната заврши“ на Митко Панов

Read more

Децата од социјалните установи, организирано на концертот за Тоше

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска (24.1.2011 година) го посети Домот за деца без родители

Read more

Совет за култура: Се реализираат планираните проекти

Советот за култура на својата денешна седница заклучи дека Министерството за култура во голем

Read more