Двајца македонски уметници со стипендии за „Летна школа како школа“

Уметниците Кристина Божурска и Николче Славески се добитници на стипендија за учество на летната школа Summer School as a School (SSAS) за 2018 година.

Read more

Летна школа за европски лидери во Охрид

Денеска (8 август 2014 година, петок) со почеток во 18.30 часот во Хотел Метропол, Охрид, ќе се одржи свеченото отварање на IV-тата Mеѓународна летна

Read more

Охридски летен универзитет (ОЛУ)

Уште од 1998 година, кога за првпат беше организиран, Охридскиот летен универзитет до денес функционира како академска програма наменета за млад наставен кадар, докторанти,последипломци,

Read more