Летен Академски Курс на БЕСТ Скопје, повторно и ова лето, по 17-ти пат

Летен Академски Курс (ЛАК) – организиран од страна на БЕСТ-Скопје повторно ова лето, по 17-ти пат! Можноста за образовно надоградување и културен развој е сон на секој студент!

Искуствата од меѓународен карактер преку коишто студентите ги прошируваат нивните познанствата низ цела Европа, и воедно го надополнуваат своето стручно познавање во областа на нивните студии, се есенцијални за секој амбициозен студент!

Токму затоа БЕСТ Скопје, преку настани каков што е Летниот Академски Курс, се труди да им обезбеди на студентите формативни искуства во полето на образованието, културата, социјалниот живот и личниот развиток.  

БЕСТ (Борд на Европски Студенти по Технологија) претставува непрофитна и неполитичка организација која на студентите им овозможува комплементарно образование преку организирање на курсеви, технички натпревари, едукативни симпозиуми, тренинзи и размени на студенти. Исто така, БЕСТ Скопје создава можности за запознавање и влез на студентите во пазарот на трудот со организирање на саеми за вработување и кариера, работилници, и воедно водење на интернационален центар за кариера.

БЕСТ Скопје е дел од многубројна фамилија на студентски организации низ цела Европа! Дел од активностите на организациите е приредување на Курсеви, коишто се случуваат секое годишно време и имаат за цел да го надополнат знаењето на студентите од техничките факултети. 

Летниот Академски Курс, кој ќе се случува во Скопје, е меѓународен настан кој брои околу 30 учесници – од кои половина од нив се од различни држави низ Европа! 

За време на овој 9 дневен настан ќе се одржат предавања на теми од областа на енергетската ефикасност и одржливоста од страна на искусни професори од Градежниот Факултет и Факултетот за Електротехника и Информациски Технологии во Скопје и стручни предавачи од врвни компании.

Летниот Академски Курс ќе трае од 10 јули до 18 јули, а на самиот крај учесниците ќе полагаат завршен испит преку кој се стекнуваат со соодветен сертификат.

За сите студенти при УКИМ коишто сакаат да бидат дел од овој незаборавен настан, тогаш можете да ги контактирате на социјални медиуми:

Facebook: https://www.facebook.com/bestskopje 

Instagram: https://www.instagram.com/bestskopje/ 

 

You May Also Like