Верица Ковачевска на Перформативната Архива во шпанска Виторија

Верица Ковачевска ќе учествува во меѓународната изложба „Перформативна Архива“ која се отвара вечерва и трае до 15ти јануари 2012- та година во центарот за

Read more

Верица Ковачевска и групата ОПА на Московското биенале на современи уметности

Верица Ковачевска и групата ОПА (Денис Сарагиновски и Слободанка Стевческа) учествуваат на четвртото по ред Московско биенале на современи уметности, кое се оддржува од

Read more