Комеморација по повод смртта на акад. Луан Старова во МАНУ

По повод смртта на акад. Луан Старова, Македонската академија на науките и уметностите, Друштвото на писателите на Македонија и Катедрата за романски јазици и

Read more

Комеморација за Златко Славенски денес на ФДУ

Факултетот за драмски уметности денеска (четврток, 11 април) напладне ќе одржи комеморација за нивниот професор, режисерот Златко Славенски, кој ненадејно почина во понеделникот. Славенски

Read more

Актерите на комеморација во Драмски се простија од Билјана Беличанец

Во Драмскиот театар во Скопје вчера (вторник, 9 април) се одржа комеморација за актерката Билјана Беличанец која почина во саботата. На комеморацијата последна почит

Read more

Драмски му оддаде почит на Горан Стефановски со бурен аплауз

Со петминутен аплауз заврши комеморацијата во Драмскиот театар во чест на македонски драмски писател Горан Стефановски на која присуствуваа негови колеги, претставници на семејството

Read more

Kомеморација за Горан Стефановски во Драмски

НУ Драмски театар Скопје, денес 10.12.2018 година, во 12:00 часот ќе одржи комеморација за Горан Стефановски. Покрај ансамблот на НУ Драмски театар Скопје, обраќање

Read more

Комеморација за актерот Мите Грозданов во Драмски

Драмски театар-Скопје денеска (вторник, 27 ноември) од 10 часот ќе одржи комеморативна седница за актерот Мите Грозданов, кому овој театар му беше матична сцена

Read more

ДПМ организира комеморација за академик Милан Ѓурчинов

Друштвото на писатели на Македонија денеска (31 јули) од 11 часот ќе одржи комеморација за книжевниот научник, критичар и есеист, академик Милан Ѓурчинов, кој

Read more

IN MEMORIAM: Почина академик Милан Ѓурчинов

На 90-годишна возраст вчера почина академик Милан Ѓурчинов, редовен член на Македонската академија на науките и уметностите. Академик Милан Ѓурчинов е роден на 28

Read more

Спомени за Борис Трајковски 2011

Утре (сабота, 25 јуни 2011 година) на Градските гробишта Бутел, во Алејата на великаните, високи државни и граѓански делегации ќе положат цвеќе на гробот

Read more