Комеморација за Златко Славенски денес на ФДУ

Факултетот за драмски уметности денеска (четврток, 11 април) напладне ќе одржи комеморација за нивниот професор, режисерот Златко Славенски, кој ненадејно почина во понеделникот. Славенски

Read more

Од вечерва Скопје со нов независен театар

Денеска  Скопје ќе се закити со новиот независен театар  со сопствени простории, “Театра”.  Вечерва со почеток во 20 : 30 ч. преку премиерата на

Read more