(видео) „Stand by me“ додека летате со авион

Прекрасно видео на лондонскиот „The Kingdom Choir“ хор кој прави прекрасни преработки. Ова е верзија на нумерата Бен Е Кинг „Stand by me“, изведба

Read more

„Скопје пее“ (Skopje Sings) – прв меѓународен хорски фестивал 

Од 29-ти до 31-ви август, Скопје ќе биде домаќин на првото издание на хорскиот меѓународен фестивал „Скопје пее“ („Skopje Sings”). Во организација на Град

Read more

Англиски хор пее хаику од Владимир Мартиновски

Композиција за мешан хор и гудачки квартет инспирирана од четири хаику песни на македонскиот поет Владимир Мартиновски синоќа(10 март, недела) премиерно беше изведена во

Read more

Успешен настап на хорот на ФМУ во Римини

Од 07 до 10 октомври 2011 година, хорот на Факултетот за музичка уметност – Скопје, “Драган Шуплевски“, зеде учество на меѓународниот хорски натпревар во

Read more

Дивна Љубојевиќ и хорот „Мелодија“ во Света Софија

По повод големиот христијански празник Свети Климент на 51-то издание на фестивалот „Охридско лето“ токму на 8-ми август во катедралната црква „Св. Софија“ со

Read more