„Скопје пее“ (Skopje Sings) – прв меѓународен хорски фестивал 

Од 29-ти до 31-ви август, Скопје ќе биде домаќин на првото издание на хорскиот меѓународен фестивал „Скопје пее“ („Skopje Sings”). Во организација на Град

Read more

Настап на градскиот дувачки оркестар на Школка

На 14 јуни 2014 година (сабота), со почеток во 11:30 часот, на Школка во Градскиот парк во Скопје, Градскиот дувачки оркестар ќе одржи концерт.

Read more

Хуманитарен ХАЕ концерт на Школка

ХАЕ Македонија го организира ХАЕ настанот (Хуманитарен концерт по повод одбележување на светскиот ден на ХАЕ) од 12:00 за 14:30 часот, денеска (сабота, 18

Read more