Хорот на „Танец“ со концерт на словенско-византиско пеење

Хорот на Ансамблот за народни песни и ора „Танец“ вечерва (вторник, 16 мај) за првпат ќе изведе концерт со словенско-византиско пеење, на настап во

Read more

Како да одгледаш еден иден музичар?

Неколку идеи со кои полесно, децата ќе ја засакаат музиката… Ако сакате вашите деца да ја ценат и сакаат музиката, не е потребно да

Read more