Скопје одбележува 55 години од земјотресот

Скопје со повеќе активности и манифестации одбележува 55 години од катастрофалниот земјотрес во 1963 година, во кој 1.070 луѓе го загубија животот, а 3.000

Read more

„Зборува Скопје“ изложби, перформанси и музика за 55 години од земјотресот

Со дваесетина културни настани на неколку локации, Град Скопје неделава ќе ја одбележи 55-годишнината од катастрофалниот земјотрес во 1963 година. Почетокот на манифестацијата денеска

Read more

„Гласот на земјотресот“ аудио-документарец за 26 Јули

По повод одбележувањето на 50 – годишнината од скопскиот земјотрес од 1963 година, француската уметничка Léa Promaja, ќе организира изложба која ќе се одржи

Read more

Градот ја одбележа 49-годишнината од катастрофалниот земјотрес

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и секретарот на Град Скопје, Гордана Клинчарова, денеска (четврток, 26 јули), на Градските гробишта во Бутел, положија цвеќиња

Read more