СТИНГ во Сараево, во организација на Авалон

Авалон Продукција го најавува својот прв календарски проект во 2022 година, кој истовремено можеби е и најбитен за нив во истата. СТИНГ- артист од

Read more

Изложба на Јанешлиева – Бачварска, Наневски и Сековски на Сараевска зима

Македонските уметници Славица Јанешлиева – Бачварска, Гоце Наневски и Игор Сековски, од денес (четврток 14 март), како дел од богатата програма на меѓународниот фестивал

Read more

Валентина Илијевска со перформанс во Сараево

Македонската уметничка Валентина Илијевска ќе се претстави на 35-от фестивал „Сарајевска зима“ со наслов “Бучава и бес“ 2019 во Сараево во БиХ. Перформасот ќе

Read more

Назависните писатели заедно во Чифте амам

Манифестација во организација на Независни писатели на Македонија и редакцијата на списанието “Сараевски тетратки”од Сараево, во соработка со Националната галерија на Македонија. Во рамките

Read more