Репертоар во кино Милениум (од 24 јули)

Од понеделник (24.07.2011) нов филм на репертоарот на Градско кино Милениум. Ви ги претставуваме филмовите кои се на програмата: „Хана“ Почеток на претставите: секој

Read more

Современ холандски филм во Кинотеката на Македонија

Третото последователно претставување на современиот холандски филм на граѓаните на Македонија им претставува интригантни, возбудливи и инспиративни остварувања. Од 21 до 27 април, Кинотеката

Read more

„Ако никој не свири“во кино Фросина

МКЦ и Канал 103 во петок (08.04.2011 година), ќе Ви го претстават филмот „Ако никој не свири“. Филмот на репертоарот на кино Фросина ќе

Read more

„Механичарот“ во кино Милениум од вечерва

Aмериканскиот акционен  трилер „Механичарот“ ( “The Mechanic “ ) со Џејсон Стетхем, од вечерва на репертоарот на Градско кино Милениум, во термините од 20

Read more

Тековен кино репертоар во Милениум

Во рамки на термините за проекција на Европски филмови, од понеделник до петок во 15ч. во кино Милениум неделава ќе се прикажува српскиот филм

Read more

Тековен репертоар на кино Милениум

Од петок (11.03.2011) нов репертоар на Градско кино Милениум ____________________________________________ „Црниот лебед“ Почеток на претставите 20:00; 22:30 Наслов на филмот: „Црниот лебед“ Наслов на

Read more

Филмскиот омнибус „Некои поинакви приказни“ на фестивал во Германија

„Некои поинакви приказни“, омнибусот од пет кратки филмски приказни на млади режисерки од Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Словенија, ќе биде прикажан

Read more