Започнува Big Up реге фестивалот

Од 24 до 26 јуни во Скопје, на новата градска плажа, покрај Камени мост, ќе се одржи несекојдневен настан. Несекојдневен е затоа што ова

Read more

Пријавување за аудио работилницата “Sample & Hold” на “de:sonanz” фестивалот

Во рамки на фестивалот за електронска музика и медиумска уметност de:sonanz, од 29 септември до 2 октомври 2011 година во Скопје, ќе се одржи

Read more

Започнува фестивалот „Лица без маски“

Со претставата „Комедија дела Баск“ што ни доаѓа од Соединетите Американски држави, во изведба на актерката Иман

Read more

Сите балкански рап ѕвезди во Скопје истовремено

Ви го најавуваме најголем балкански фестивал под име „Balkan Hip-Hop & R’n’b Fest Vol.1“

Read more

Филмскиот омнибус „Некои поинакви приказни“ на фестивал во Германија

„Некои поинакви приказни“, омнибусот од пет кратки филмски приказни на млади режисерки од Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Словенија, ќе биде прикажан

Read more