Изложба „Деструкција/Оган“ на Исмет Рамиќевиќ во Истанбул

Утре вечер, 17.11.2023 (петок), со почеток во 18 часот, во Македонскиот Културен Центар во Истанбул, ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот скулптор и

Read more

Дали на Турција и се подготвува економска и финансиска криза?

(Би-Би-Си) Финансиските превирања во Турција се алармантни – пад на турската лира за 30 отсто, пад на берзата за 17 отсто, скок на каматните

Read more