Изложба „Деструкција/Оган“ на Исмет Рамиќевиќ во Истанбул

Утре вечер, 17.11.2023 (петок), со почеток во 18 часот, во Македонскиот Културен Центар во Истанбул, ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот скулптор и

Read more

Македонскиот културен центар во Њујорк со богата годишна програма

Македонскиот културен центар во Њујорк, САД познат уште и како Gallery MC традиционално е дел од годишната програма за остварување на национален интерес во културата на

Read more