Годишен концерт на КУД „Дримкол“ од Вевчани „Не играј со телефонот мамо, играј со мене“

Утре вечер (петок, 3 мај) во Домот на културата во Вевчани, КУД „Дримкол“ ќе го одржи својот годишен концерт кој традиционално секоја година се

Read more

Ансамблот „Јонче Христовски“ награден во Турција

Ансамблот за народни песни и игри „Јонче Христовски“ – Скопје на Меѓународниот фолклорен фестивал “Sisli culture and art festival” кој што се одржа од

Read more