Не денешен ден: Започна борбата за слобода од фашистичката окупација

На денешен ден (11 октомври 1941 година) во Прилеп борците на Првиот прилепски партизански одред извршиле напад врз бугарската полициска станица во градот, на

Read more

Доделена државната награда „11 Октомври“ на добитниците за 2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис вчера (четврток, 11

Read more

Конкурс за државната награда „11 Октомври”

Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври” распишува Конкурс за доделување на државната награда „11 Октомври” во 2013 година. Со државната награда „11

Read more

Обзнанети годинешните добитници на наградата „11 Октомври“

Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври”, во согласност со Законот за државните награди и Правилникот за работа на Одборот, на својата последна

Read more

Децата од социјалните установи, организирано на концертот за Тоше

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска (24.1.2011 година) го посети Домот за деца без родители „11 Октомври“ во Скопје каде што подари 100 влезници

Read more