Нова книга од Ристо Лазаров „Лилјаци“

Во издание на „Везилка 2011“, а без никаква поддршка на Министерството за култура, излезе од печат најновата книга на македонскиот поет Ристо Лазаров „Лилјаци“.

Read more

Доделена државната награда „11 Октомври“ на добитниците за 2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис вчера (четврток, 11

Read more

Објавена „Главата на Франц Кафка“ на Ристо Лазаров

„Главата на Франц Кафка“ е трета книга од едицијата „Прашки ракописи“ што во „Везилка 2011“ ја објавува македонскиот писател Ристо Лазаров. Пред тоа во

Read more

Ристо Лазаров ја објави „Јана-Јана“

Македонскиот поет Ристо Лазаров деновиве ја објави стихозбирката „Јана-Јана”, речиси триипол децении по објавувањето на популарната „Јана” за која во 1980 година овој автор

Read more

Поетот Ристо Лазаров се претстави на Саемот на книга во Белград

Македонскиот поет Ристо Лазаров се претстави на Mеѓународниот саем на книгата во Белград со изборот од поезија насловен „Одтанцувана историја“. Книгата, која содржи 70

Read more