Доделена државната награда „11 Октомври“ на добитниците за 2018

На преведувачот и писател Драги Михајловски, на писателот и новинар Ристо Лазаров, на актерот Петре Арсовски и на хирургот-уролог Александар Ставридис вчера (четврток, 11

Read more

Ленче Здравкин и Омер Калеши се добитници на наградата „Мајка Тереза“ за 2018

Хуманитарката од Велес Ленче Здравкин и ликовниот уметник со светска каиера и со потекло од кичевското село Србица, Омер Калеши, се добитници на државната

Read more

Конкурс за државната награда „11 Октомври”

Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври” распишува Конкурс за доделување на државната награда „11 Октомври” во 2013 година. Со државната награда „11

Read more

Награда „23 Октомври“ врачена на годинешните лауреати

Ликовниот уметник, професор Владимир Георгиевски и на писателот од Скопје Халил Зендели, вчера (23 октомври) во „Музејот на македонската борба за државност и самостојност“

Read more