Македонска премиера на документарецот „Њујорк: Аџилак“ на Синедејс

Оваа сабота (19 септември) со почеток од 22 часот, на отворениот кино-парк Ибни Пајко во Скопје (позади Македонската Филхармонија) документарниот хип хоп филм „Њујорк:

Read more

Привлекување публика и соработка во програмите, се предизвиците на филмските фестивали

Во пресрет на новиот повик за поддршка на филмски фестивали од МЕДИА – потпрограма на „Креативна Европа“ на ЕУ (кој е во два рока

Read more

Четири филма од раната фаза на Милош Форман на „Синедејс“

Во чест на познатиот чешки режисер Милош Форман, кој почина на 13 април годинава, филсмкиот фестивал „Синедејс“ во соработка со Амбасадата на Чешка и

Read more

Работилници, предавања и филмски маркет на „Синедејс“

Покрај проекциите на повеќе од сто филма во неколку програми (cinedays.mk), 17-от Фестивал на европскиот филм „Синедејс“ ќе има и богата придружна програма –

Read more

Единаесет дена „Синедејс“ со повеќе од 100 филма

Повеќе од сто филма ќе бидат прикажани на 17-от Фестивал на европски филм „Синедејс“ од 8 до 18 ноември во кино „Фросина“ и Џебното

Read more

„JazzToVoice“ концерт на „Женски младински хор“

Целовечерен настап на наградуваниот и вреднуваниот, гордоста на МКЦ – „ЖЕНСКИ МЛАДИНСКИ ХОР“ на 11 ноември, со почеток во 23 часот, во МКЦ. Вечер

Read more