Почнува 10-тото издание на филмскиот фестивал CINEDAYS

Утре, (вторник, 01.11.2011 година) во ресторанот „Густо“ во ТЦ „Палома Бјанка“, со почеток  во 12:00 часот, ќе биде одржана конференција за печат и ќе бидат откриени деталите за јубилејното 10-то издание на Меѓународниот филмски фестивал CINEDAYS.

Јубилејното издание на CINEDAYS, со себе носи многубројни изненадувања, возбудлива програма, многу филмови, нови естетски доживувања и многу дружење и забава. „CINED@YS“ е манифестација со којашто се промовираат европските културни вредности и традиции, со главен акцент на европското кинематографско наследство, развивањето и негувањето на кинематографската култура воопшто, а на филмофилите, им се нуди можност да се запознаат со новите и квалитетни европски и светски филмски достигнувања, со некои од нивните автори.

Организатор и реализатор на филмската Манифестација е Младинскиот културен центар – Скопје, под покровителство на Град Скопје.

You May Also Like