Димитар Филиповски се претстави пред скопската публика со неговите лавови

Изминатите 10-тина дена скопската публика може да ја проследи изложба на скулптури на академскиот скултор Димитар Филиповски во Порта Македонија.

Изложбата беше поставена за посетителите почувајќи од среда (23 септември), до петок (2 октомври) , имаат можат да ја проследат оваа изложба и да во живо погледнат дел од неговиот творечки опус.  Авторот  пред публиката се претстави бронзени скулптури – лавови излиени во најразлични форми и творечки израз.

Изложбата ja организира на Центарот за промоција на култура и туризам, а беше поддржана од страна на Министерството за култура со годишната програма за 2020 година.

You May Also Like