Одбележување на франкофонијата во Прилеп преку омаж за Никола Бувие

Францускиот институт во Скопје на 19 март 2019 во НУЦК „Марко Цепенков” во Прилеп ќе одржи манифестација во знак на одбележување на Франкофонијата во

Read more

Фестивалот „Актерот на Европа“се одржа по 16-ти пат во Ресен

Меѓународниот театарски фестивал „Актерот на Европа“, што годинава се одржа по 16-ти пат во Ресен предизвика огромно внимание во културната и општествена јавност не

Read more

Премиера на монодрамата „Јустинијан Први“ во Прилеп

Вечер (четврток, 18 октомври, 2012) во 19:00 часот во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, актерот Петар Темелковски премиерно ќе ја изведе монодрамта

Read more

Силви бенд со „Коштана“ во Автокоманда

Во рамките на културно лето Гази Баба 2011, на 29.07.2011 година (петок) на плоштадот во Автокоманда, со почеток во 21:00 часот, ќе се одржи

Read more

Студирајте етнологија и антропологија

Институтот за етнологија и антропологија, при Природно – математичкиот факултет, кој е дел од Универзитетот Свети Кирил и Методиј, започна со промоција на својата

Read more