Фестивалот „Актерот на Европа“се одржа по 16-ти пат во Ресен

Меѓународниот театарски фестивал „Актерот на Европа“, што годинава се одржа по 16-ти пат во Ресен предизвика огромно внимание во културната и општествена јавност не

Read more

Доделени наградите „Актерот на Европа 2018“

На 11 јули, во ресенскиот  Сарај, со доделувањето на наградите заврши 16-то издание на Интернационалниот театарски фестивал Актерот на Европа. Оваа година престижната награда

Read more