Фестивалот „Актерот на Европа“се одржа по 16-ти пат во Ресен

Меѓународниот театарски фестивал „Актерот на Европа“, што годинава се одржа по 16-ти пат во Ресен предизвика огромно внимание во културната и општествена јавност не

Read more

Заврши фестивалот „Актерот на Европа“

Синоќа (11 Јули 2014), во прекрасниот амбиент на ресенскиот Сарај, со изведба на претставата “Вејка на Ветерот” од Коле Чашуле, во режија на Ирена

Read more