Последниот кој ќе остане, нека исклучи светло

Македонија е фасцинантна држава. Има официјално име, кое никој не го сака (освен оние кои наплатија од истото). Држава која има природни ресурси, а

Read more

Како најдобриот устав на Балканот, стана најлошиот?

Кога Македонија на почетокот на 90тите реши да истапи од федеративната заедница Југославија, како самостојна и независна држава, тоа успеа да го направи без

Read more

Нови автопати, по балкански правила!

Нешто што е во „жижа“ на јавноста изминатите недели е токму огромниот тендер, кој се однесува на изградба на автопатските делници низ Македонија, кој

Read more

Дефокусирање од реалните проблеми!

Навистина сум воодушевен од она како општата јавност знае да загризе на одредени теми и да се преокупира со нив, во време кога се

Read more

Без национална самосвест нема функционална држава

Македонија е навистина интересен феномен. Сo самото тоа што за многу политички и општествени промени сме лабораториски заморче и сме подложни на туѓи експерименти, покажува

Read more

Година која ќе сакаме да ја заборавиме, а не смееме!

Уште една одвратна нова година за Македонија и македонскиот народ. После годините на прогон и предавства, дојдоа две ужасни Корона години кои ќе растурија,

Read more

„Северна“ клетва

Ова е нешто за коа сум пишувал, пишувам и ќе пишувам во годините кои следат. За најголемата измама која му се случи на македонскиот

Read more

За ингениозноста на власта која го убива сопствениот народ

Не постои по расипана, по погана власт од актуелната, која на ингиниозен начин распродаде сѐ што можеше да се распродаде, како Македонија да е

Read more

Некоја нова генерација ќе ни покаже како треба!

За жал, ќе морам да констатирам нека сме никакви како генерација. Дека сето она што го направила преродбата, комитите, партизаните, комунистите, ние го уништивме

Read more

Го полудевте и разболевте народот

Не ми е јасно какви се тие луѓе кои се спремни да направат се’, да се откажат од сето она за што нашите дедовци

Read more