Нови автопати, по балкански правила!

Нешто што е во „жижа“ на јавноста изминатите недели е токму огромниот тендер, кој се однесува на изградба на автопатските делници низ Македонија, кој

Read more

Диме Ратајкоски: Дали при изградбата на автопатот за Охрид, ќе се уништи непроценливо културно наследство?

Деновиве со свој став излезе новинарот и уредник во Македонската радио телевизија, Диме Ратајкоски, поврзано со негрижата за заштите на непроценливо културно наследство, при

Read more

(видео) Футуристички автопат во Холандија

Во Холандија ќе биде пуштен во употреба нов, футуристички автопат годинава. Која е разликата помеѓу него, и било кој друг во светот? Погледнете го

Read more