Како најдобриот устав на Балканот, стана најлошиот?

Кога Македонија на почетокот на 90тите реши да истапи од федеративната заедница Југославија, како самостојна и независна држава, тоа успеа да го направи без

Read more

Одново тензии на Западниот Балкан

(БТА – Софија) „Денот по утрото се познава“. Ништо толку добро не ја негираше оваа позната мудрост како изминатава 2018 година на Западниот Балкан.

Read more

Македонска ракија најдобра на Балканот

На фестивалот „Salines Spirit Fest“ кој се одржа во Тузла, Босна и Херцеговина, премиум ракијата на Бовин беше оценета од стручното жири, како најдобра

Read more