Власта која тоне, го влече и сопствениот народ кон бездната!

Не знам дали е ова обележје само на македонските политичари, или е дел од „мајндсетот“ и на други низ светот, ама постои едно правило:

Read more

„Северна“ клетва

Ова е нешто за коа сум пишувал, пишувам и ќе пишувам во годините кои следат. За најголемата измама која му се случи на македонскиот

Read more

Се накотија Котиња

Кога една структура има предавничка матрица, и кога единствената агенда која ја имаат е власт, моќ и пари, од таквите можете да очекувате се

Read more

Бубамарата како предвесник на промените

Вчера јавноста можеше да го проследи новото издание на манифестацијата Златна Бубамара на популарноста, по 25ти пат. Оваа манифестација која се гради веќе трета

Read more

Власта која ги истроши сите џокери, прашање е кога ќе тресне од земја!

Навистина е смешно кога една гарнитура на власт, кога ќе направи нешто што е повеќе од очигледно дека е злоупотреба, дури и доколку законот

Read more