Некоја нова генерација ќе ни покаже како треба!

За жал, ќе морам да констатирам нека сме никакви како генерација. Дека сето она што го направила преродбата, комитите, партизаните, комунистите, ние го уништивме

Read more

Демократија и демонкратија или меритократија и самоиздржливост?

Здраво живо, Македонијо! Ќе останеме ли живи и здрави или ќе дозволиме да нè разболи ниската вибрација на она што се случува околу нас?

Read more

Што остана од арапската пролет?

(Дојче Веле – Бон) Од духот на промените и надеж во подобро утре, кое ги донесе „арапската пролет“, малку нешта останаа. Но враќање во

Read more