Уште еднаш за железницата и нејзината важност

Повторно вест во медиумите: Владата префрли 2.5 милиони евра за плати и трошоци во Железници- Транспорт. Пред неколку месеци им префрлила 16 милиони евра

Read more

Кога имаш нестабилна Влада…

По загубените локални избори пред речиси две години, оваа актуелна политичка структура е во тешка криза. Не дека претходно им течеше мед и млеко,

Read more

Дефокусирање од реалните проблеми!

Навистина сум воодушевен од она како општата јавност знае да загризе на одредени теми и да се преокупира со нив, во време кога се

Read more

Година која ќе сакаме да ја заборавиме, а не смееме!

Уште една одвратна нова година за Македонија и македонскиот народ. После годините на прогон и предавства, дојдоа две ужасни Корона години кои ќе растурија,

Read more

Некоја нова генерација ќе ни покаже како треба!

За жал, ќе морам да констатирам нека сме никакви како генерација. Дека сето она што го направила преродбата, комитите, партизаните, комунистите, ние го уништивме

Read more

Од регионални лидери, до најголеми лузери

Она што ни го кажуваат странците изминатите неколку денови само ви кажува дека од ден на ден, се повеќе тонеме и пропаѓаме, а некој

Read more

Во јавниот сектор се вработени вкупно 132.088 лица, во 1.346 институции

Во јавниот сектор во земјава заклучно со 31 декември лани биле вработени 132.088 лица во 1.346 институции. Повеќе од половината имаат најмалку високо образование.

Read more

Без изградена национална свест, нема функционална држава!

Веќе пишував за нивото на образование, за кое сметам дека од година во година се повеќе тоне. Сега сакам да проговорам малку и за

Read more