Уметникот Зоран Попоски на фестивал во Хонг Конг

Видео проект од македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски ќе e прикажан на меѓународниот интермедијален уметнички фестивал Кросинг Бордер во Хонг Конг, во периодот меѓу

Read more

Зоран Попоски: Клучно е да се етаблира специфичен македонски културен бренд

Кога од странство ги посматрам состојбите на културен план очигледно е дека на Република Македонија и е потребна нова стратегија за промовирање на културните

Read more

Седум дена Битола ќе ужива во ликовна уметност

Триесеттата меѓународната детска ликовна колонија „Мал Битолски Монмартр“ ќе биде oтворена на 23 мај, а публиката ќе може да види 1.237 творби, на ова

Read more