Отворена ликовната манифестација „Мал битолски Монмартр“

Лау Кинг Џи од Хонг Конг ја отвори ликовната манифестација „Мал битолски Монмартр“ која се отвори синоќа во Битола … Осумгодишниот Лау Кинг Џи

Read more

Седум дена Битола ќе ужива во ликовна уметност

Триесеттата меѓународната детска ликовна колонија „Мал Битолски Монмартр“ ќе биде oтворена на 23 мај, а публиката ќе може да види 1.237 творби, на ова

Read more