Врховен суд на Индија нареди: Да се реновира или да се урне Таџ Махал

Врховниот суд на Индија и нареди на индиската држава Утар Прадеш да го затвори и да го урне или обнови мавзолејот на Таџ Махал,

Read more

Поезија од Владимир Мартиновски објавена во Индија

Во новиот број на водечката индиска електронска книжевна ревија, „Инчентин версис“, на издвоено место, како избор на редакцијата (Editor’s Choice), деновиве беа објавени песни

Read more

Матеја Матевски со титула „восхитувачки поет“ во Индија

Редакциска комисија на индиското списание за поезија „Инчентин версис“, предводена од проф. Д-р Рамеш Чандра Мукопадаја и поетот Сонет Мондал, донесе одлука да му

Read more

„Стремеж“ воспостави соработка со „Инчентин версис“

Македонското списание за литература, уметност и култура „Стремеж“ воспостави соработка со електронското списание за поезија со седиште во Индија, „Инчентин версис“. Истовремено, познатиот македонски

Read more