Коалите за три децении можно да исчезнат од дел на Австралија

Поради масовното уништување на шумите за да се добие земјоделско земјиште, до 2050 година може во целост да исчезнат коалите во сојузната австралиска држава

Read more

Коалите гладуваат поради неконтролирана сеча на шума

Заштитници на животините на Австралискиот континент укажуваат дека коалите масовно гладуваат оти луѓето ги сечат дрвјата заради заштита од пожар, уништувајќи го природниот извор

Read more

Поезија од Етернијан објавена во австралиското списание „Виндмилс“

Поезија од македонскиот поет Јовица Тасевски Етернијан е вклучена во новиот, специјален тематски број на австралиското универзитетско списание „Виндмилс“ што претставува своевиден антологиски избор

Read more

Македонско-австралиски фри стајл

Малку сме запознаени со работата на нашинците во дијаспората. Еве еден артист со македонско потекло во Австралија, кој настапува под уметничкото име Volk (или

Read more