Етернијан: Современиот човек е преоптоварен, растргнат и живее како да е под непрекината опсада

Во ова турбулентно, динамично и тензично време, кога насекаде преовладува негативна атмосфера, за жал, убавите и креативни работи со високи и трајни вредности, како

Read more

Студија за поезијата на Етернијан објавена во „Сајбер литература“

Во студијата насловена „Откривање на вечните јатки“, д-р Бано се произнесува со највисоки вредносни квалификации за поезијата на Етернијан и нагласува дека тој е

Read more

Поезија од Етернијан во американското списание „Езра“

Поезија од Јовица Тасевски–Етернијан е објавена во новиот број на угледното американско списание „Езра“ што го издава Универзитетот „Роџер Вилијамс“. Препевот на англиски јазик

Read more

Промоција на поетската книга „Исход“ од Етернијан

Денеска (14 мај, вторник) во 19:00 часот во Домот на културата „Кочо Рацин“ – Скопје (Дом на градежниците – спроти Гимназијата „Јосип Броз Тито“

Read more

Матеја Матевски со титула „восхитувачки поет“ во Индија

Редакциска комисија на индиското списание за поезија „Инчентин версис“, предводена од проф. Д-р Рамеш Чандра Мукопадаја и поетот Сонет Мондал, донесе одлука да му

Read more

„Стремеж“ воспостави соработка со „Инчентин версис“

Македонското списание за литература, уметност и култура „Стремеж“ воспостави соработка со електронското списание за поезија со седиште во Индија, „Инчентин версис“. Истовремено, познатиот македонски

Read more