Електронска музика на македонски автори ќе биде изведена во Холандија

Овој викенд (25 и 26 октомври), членови на Сојузот на композиторите на Македонија и Македонската асоцијација за електроакустична музика (МЕМА) ќе ја посетат Холандија,

Read more

(видео) Футуристички автопат во Холандија

Во Холандија ќе биде пуштен во употреба нов, футуристички автопат годинава. Која е разликата помеѓу него, и било кој друг во светот? Погледнете го

Read more

Затворање на изложбата во Утрехт

Во музејот „Катаријнеконвент“ во Утрехт, Холандија, вечерва ќе биде затворена големата изложба „Ненадмината убавина – икони од Македонија“ на која пред холандската јавност во

Read more

Изложба на современа холандска керамика во Чифте Амам

Во организација на Ресенската керамичка колонија, Амбасадата на Кралството Холандија и Националната галерија на Македонија, утревечер на 4-ти мај (среда) 2011 година, во 19.00

Read more