Настан на Францускиот институт во Кинотека во чест на Никола Бувие

Францускиот институт во четврток, 28 март 2019, со почеток во 17 часот, во Кинотеката на Македонија, ќе се одржи дијалог на двајца реномирани француски

Read more

Изложба на фотографии „Париски перспективи“ на Роберт Јанкулоски

Францускиот институт во Скопје ве кани на отворањето на изложбата на фотографии „Париски перспективи” на македонскиот уметник Роберт Јанкулоски, в четврток, (24 јануари 2019

Read more

Славните портрети на Надар во Мала станица

Четириесетина најдобри портрети на францускиот фотограф со светска слава, Феликс Надар (1820-1910) ќе бидат претставени пред македонската публика во Националната галерија на Македонија, објект

Read more

Празник на науката во организација на Францускиот институт во Скопје

Францускиот институт во Скопје во вторник (27 ноември 2012), во 12:30 часот, на Медицинскиот факултет во Скопје (Амфитеатар на Деканатот) организира предавање и дебата

Read more

Празник на Новото Божоле

Денеска (петок, 16 ноемри, 2012)  во 19:00 часот во Францускиот институт во Скопје ќе се одржи предавање на тема „Виното и традицијата во Франција“

Read more